حضور همکاران هندسه پارس در دوره آموزشی نمک زدایی


دوره فشرده نمک زدایی از آب

دوره آموزشی فشرده نمک زدایی از آب، توسط موسسه آموزش عالی آب دانشگاه تهران با همکاری دانشگاه IHE-Delft هلند و مرکز آب سازمان ملل از تاریخ 20 آذر الی 3 دی ماه در دانشگاه تهران برگزار گردید. با توجه به حضور مهندسین مشاور هندسه پارس در چند پروژه آب شیرین کن و اهمیت موضوع، خلاصه ای از دوره در اینجا تشریح می شود.
حضور همکاران  هندسه پارس در دوره آموزشی نمک زدایی

مطالب آموزشی ارايه شده در این دوره شامل موارد ذیل بود:
✔ مباحث کلی در خصوص بحران آب و منایع آبی
✔ مباحث مربوط به پیش تصفیه و طراحی فرایندی RO(توسط اساتید دانشگاه Delft هلند)
✔ تشریح انواع فرایند های جداسازی غشایی ،ساخت غشا ، ساختار و ویژگی های آن
✔ آشنایی با فرایند های نمک زدایی حرارتی،انرژی های تجدید پذیر و تکنولوژی های جدید در شیرین سازی
✔ مباحث مربوط به تخلیه پساب آب شیرین کن ها
✔ مباحث اقتصادی و هزینه ها در فرایندهای شیرین سازی و اهمیت نمک زدایی در مناطق روستایی
خلاصه ای از مطالب ارائه شده در این دوره به شرح زیر است :
☑ با توجه به کمبود منابع آبی و نیاز روز افزون بشر به آب آشامیدنی صنعت شیرین سازی در مرحله مهمی قرار گرفته و تقاضا برای دسترسی به آب باکیفیت افزایش یافته است.
☑ انتخاب سیستم حرارتی و غشایی برای نمک زدایی بر اساس مکان های مختلف و نوع کاربری متفاوت می باشد از جمله عوامل مهم در انتخاب سیستم میتوان به نوع انرژی ودسترسی به آن ،کیفیت آب خام و محصول تولید شده و هزینه های سرمابه گذاری اشاره کرد.
☑ یکی از پرکاربرد ترین روشهای نمک زدایی شیرین سازی به روش اسمز معکوس می باشد.به این صورت که با ایجاد فشار مصنوعی اسمزی در سمت آب شور، جریان آب معکوس میشود به طوري که آب خالص از غشاء عبور کرده و نمک ها در سمت دیگرباقی می مانند.
حضور همکاران  هندسه پارس در دوره آموزشی نمک زدایی

☑ اغلب غشاهای RO از استات سلولز و پلیمرهای پلی آمید ساخته شده اند و به صورت ورقه های مسطح با شبکه های جداکننده توری شکل به دور استوانه مرکزی پیچانده شده اند که حداکثر گرمای تحمل پذیر این غشاها به ترتیب در حدود 35-40 و 40-50 درجه سانتیگراد است. بیشتر سازندگان عمر مفید غشاهای خود را تا 5 سال ضمانت می کنند.هر گاه میزان عبور املاح به دو برابر میزان اولیه برسد و یا میزان عبور آب کمتر از حداقل پیش بینی شده گردد،غشا مرده فرض می شود.
حضور همکاران  هندسه پارس در دوره آموزشی نمک زدایی

☑ در طراحی یک واحد اسمز معکوس برخی از پارامتر ها از جمله ظرفیت واحد ،میزان جریان محصول،درصد بازیافت ،میزان شوری آب خوراک و آب محصول و دما قبل از انجام هر گونه طراحی توسط کارفرما تعیین و شناخته می شوند و پارامترهایی از جمله جریان خوراک ،فشار خورک، شار متوسط غشا،تعداد المان های استوانه فشار و نحوه آرایش این المان ها محاسبه، تعیین ،انتخاب و تایید می شوند. درصد بازیافت برای شیرین سازی آب دریا حدود 35 تا45 درصد می باشد.باافزایش درصد بازیافت غلظت املاح و تولبد روسوب افزایش می یابد.
☑ هزینه انرژی مورد نیاز بیش از 33 درصد کل هزینه بهره برداری سیستم های غشایی را تشکیل می دهد.به منظور کاهش انرژی مورد نیاز و برای دستیابی به بهره وری بیشتر، اغلب سیستم های RO آب دریا به ابزار بازیافت انرژی(ERD)مجهز می باشند تا مصرف انرژی را کاهش داده و به لحاظ اقتصادی آن را به حد قابل قبول برسانند.استفاده از چنین سیستم هایی باید بر مبنای آنالیزهای اقتصادی ،هزینه های سرمایه گذاری و بهره برداری انجام گیرد.
☑ قیمت آب شیرین تولید شده از مکانی به مکان دیگر به طور محسوسی تغییر می کند و به طور معمول به صورت مجموع هزینه های سرمایه ای ،هزینه های نگه داری و اجرای سالانه به متوسط حجم آب تولید شده سالانه بیان می شود.دو عاملی که بیشترین تاثیر را بر میزان هزینه آب شیرین کن دارند عبارتند از میزان شوری آب و بهای منطقه ای انرژی.

دلایل احتمالی برای کاهش قیمت آب

دلایل احتمالی برای افزایش قیمت آب

افزایش طول عمر غشا    

مقررات زیست محیطی سخت تر

کاهش مصرف انرژی

قیمت ناپایدار نفت

کاهش قیمت انرژی

افزایش قیمت مواد خام

استفاده از تکنولوژی های جدید

حق بیمه بیشتر


☑ از نمک زدایی میتوان به عنوان یک تجارت پررونق در آینده ای نه چندان دور نام برد.تعداد کشور های که درآن تاسیسات آب شیرین کن نصب شده، حدود 120 کشور گزارش شده است و حدود 50 درصد از نمک زدایی در جهان در منطقه خاورمیانه و آفریقای شمالی می باشد.
فایل گزارش کامل تر در بخش فایل ها و گزارش های آموزشی این سایت با عنوان نمک زدایی از آب شور آمده است.(دریافت فایل)
حضور همکاران  هندسه پارس در دوره آموزشی نمک زدایی

حضور همکاران  هندسه پارس در دوره آموزشی نمک زدایی

حضور همکاران  هندسه پارس در دوره آموزشی نمک زدایی

حضور همکاران  هندسه پارس در دوره آموزشی نمک زدایی

دو تن از همکاران این شرکت خانم ها مهندس پریسا مقدم کامرانی و مهندس روشنک علوی در این دوره شرکت و موفق به اخذ گواهینامه دوره مذکور گردیدند.
حضور همکاران  هندسه پارس در دوره آموزشی نمک زدایی
حضور همکاران  هندسه پارس در دوره آموزشی نمک زدایی