افتتاح پروژه احداث تاسیسات زیربنایی بندر نفتی خلیج فارس توسط مدیر عامل سازمان بنادر و دریانوردی


آقای مهندس شیوافر مدیر پروژه مهندسین مشاور هندسه پارس خبر داد که :
پروژه "احداث تاسیسات زیربنایی بندر نفتی خلیج فارس" در تاریخ 94/11/21 توسط مدیر عامل سازمان بنادر و دریانوردی افتتاح شد. مهندس محمد سعیدنژاد در جمع خبرنگاران مهم‌ترین پروژه افتتاحی دهه مبارک فجر سال ٩٤ در حوزه دریایی و بندری استان هرمزگان را طرح احداث تاسیسات زیر بنایی بندر خلیج فارس عنوان کرد و افزود: عملیاتی شدن این طرح در منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی که شامل زیرساخت‌هایی همچون آب، برق، جاده، فاضلاب، فیبر نوری و غیره است، آماده‌سازی ١٣٠هکتار پسکرانه جدید برای واگذاری به متقاضیان را به دنبال داشته است.
افتتاح پروژه احداث تاسیسات زیربنایی بندر نفتی خلیج فارس توسط مدیر عامل سازمان بنادر و دریانوردی

افتتاح پروژه احداث تاسیسات زیربنایی بندر نفتی خلیج فارس توسط مدیر عامل سازمان بنادر و دریانوردی

این بندر در کنار زون کانتینری مجتمع بندری شهید رجایی با مساحت کلی حدود 330 هکتار در محدوده ضلع شرقی این مجتمع بندری واقع شده است. مطابق طرح جامع بندر نفتی خلیج فارس که توسط مهندسین مشاور هندسه پارس تهیه شده است، رویکرد اصلی بندر مذکور ترانزیت و صادرات فرآورده‌های نفتی از طریق ایجاد مخازن، تجهیزات و زیرساخت‌های لازم می‌باشد.
آمار و احجام عملکرد بندر طی سالیان اخیر از یک سو و افزایش حجم و میزان سرمایه‌گذاری بخش خصوصی از سوی دیگر، لزوم توجه ویژه به این بندر را مشخص نمود. در این خصوص ذکر این مطلب ضروری است که مطابق تعهدات قراردادهای سرمایه‌گذاری BOT، اداره کل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان به لحاظ قراردادی متعهد به ایجاد زیرساخت‌ها و تأسیسات عمرانی برای سرمایه‌گذاران می‌باشد. لذا موضوع طراحی تاسیسات زیربنایی این بندر در دستور کار اداره کل بنادر و دریانوردی قرار گرفت و این مهم به مهندسین مشاور هندسه پارس محول شد. پس از طراحی و تایید آن در مراجع ذیربط عملیات عمرانی احداث تاسیسات زیربنایی مذکور از بهمن ماه 1391 آغاز و مهندسین مشاور هندسه پارس به عنوان دستگاه نظارت مقیم و عالیه انتخاب شد. این پروژه بدون وقفه و طی یک برنامه زمانبندی مدون و منظم به اتمام رسید.
از جمله اهداف کلان و ملی قابل حصول با افتتاح این پروژه، تسهیل فرآیند عملیات اجرایی و عمرانی سرمایه‌گذاران بخش خصوصی است. این موضوع موجب افزایش جذب سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت نفتی در این بندر خواهد شد. از دیگر نتایج این طرح می‌توان به موارد ذیل اشاره نمود:
     1- تسهیل جذب سرمایه‌گذاران بخش خصوصی به ویژه در حوزه نفت و فرآورده‌های نفتی
     2- ایجاد زیرساخت‌های لازم جهت افزایش سهم کشور در حوزه سوخت‌رسانی به شناورها و بانکرینگ نفتی
     3- فراهم کردن زمینه مناسب جهت صادرات ،ترانزیت و سوآپ فرآورده‌های نفتی بخش خصوصی
     4- نیل به اهداف اسناد بالادستی و اصل44 قانون اساسی، در جهت تقویت بخش خصوصی به منظور انجام فعالیت‌های ارزش افزوده نفتی
     5- ایجاد مخازن استراتژیک و راهبردی جهت خروجی پالایشگاه‌های منطقه به منظور تکمیل فرآیند چرخه فروش و صادرات
     6- جذب سرمایه‌های خُرد بخش خصوصی جهت ایجاد یک بندر هاب نفتی در منطقه و ایجاد امکان رقابت با سایر بنادر نفتی منطقه

بخش‌های اصلی پروژه احداث تاسیسات زیربنایی بندر نفتی خلیج فارس

بخش‌های اصلی پروژه احداث تاسیسات زیربنایی بندر نفتی خلیج فارس شامل ساخت خیابان‌ها و مسیرهای دسترسی، پیاده‌روها و محوطه‌های بندری، شبکه جمع آوری فاضلاب، شبکه آب شرب و فضای سبز، شبکه آب آتشنشانی، شبکه جمع‌آوری آب‌های سطحی، شبکه برق، ساختمان پست اصلی برق و نصب و اجرای کابل فیبر نوری و مخابراتی می‌باشد.
با توجه به اجرای اصولی و کامل تمامی آیتم‌های پروژه، در بخش‌های مختلف، استانداردهای کیفی لازم اجرایی به انجام رسیده است و در هر بخش آزمایشات مورد نیاز شامل آزمایشات بتن، آزمایشات مکانیک خاک، آزمایشات آسفالت و آزمایش‌های بهره‌برداری انجام پذیرفته است.